INVISIO ingår tvåårigt ramavtal med strategiskt betydelsefull nordeuropeisk polisorganisation

Det tvååriga ramavtalet med den nordeuropeiska nationella polisorganisation avser kommunikationsutrustning med hörselskydd. Avtalet är en viktig referens i marknadsföringen gentemot polis och säkerhets­marknaden. INVISIO uppskattar att ordervärdet för de första två åren är upp till 15 MSEK.

Avtalet avser den senaste generationen av INVISIOs kontrollenheter samt både in-ear och over the ear-headset.

Kontraktet är av strategisk betydelse då kunden kommer att fungera som referens i den pågående moderniseringen av kommunikationsutrustning som sker globalt inom polis och säkerhetsmarknaden. INVISIOs system ligger väl i linje med dessa initiativ, genom att säkerställa ett bra hörselskydd samtidigt som det gör det möjligt för användaren att kommunicera med bibehållen situationsmedvetenhet i extrema miljöer.

Kontraktsvärdet är upp till 15 MSEK under den initiala avtalsperioden om två år. Kontraktet ger kunden möjlighet att förlänga avtalet ytterligare två år, med ett år i taget.

”Vi är mycket stolta över att ytterligare en krävande poliskund väljer INVISIO. Avtalet är en viktig referens för oss, eftersom andra europeiska polismyndigheter kommer att studera lösningen,” säger Lars Højgård Hansen, VD för INVISIO.

Det andra större avtalet inom polis och säkerhet

Detta är det andra stora avtalet som INVISIO ingår med en nationell polisstyrka. Bolaget tecknade 2019 två avtal med svenska Polismyndigheten, polisutbildningen (Polishögskolorna), Säkerhetspolisen och Ekobrottsmyndigheten.

För mer information, vänligen kontakta:
Lars Højgård Hansen, VD, INVISIO
Mobil: +45 5372 7722  |  E-post:
lhh@invisio.com

 

Michael Peterson, Director Investor Relations & Corporate Communication, INVISIO
Mobil: +45 5372 7733  |  E-post: mpn@invisio.com

Denna information är sådan information som INVISIO AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom VD:s försorg, för offentliggörande den 31 augusti, 2022, kl. 13:00 CEST.
 

Om INVISIO AB (publ)
INVISIO utvecklar och säljer avancerade kommunikationssystem som gör det möjligt för yrkesgrupper i bullriga och uppdragskritiska miljöer att kommunicera, skydda sin hörsel och arbeta effektivt. Bolaget kombinerar specialist­­­­kunskaper i akustik och hörsel med ett brett ingenjörskunnande inom bland annat mjukvara, material­­teknik och integration. Företagets lösningar marknadsförs under de två varumärkena INVISIO och Racal Acoustics. Försäljningen sker via huvudkontoret i Köpenhamn och försäljningskontoren i USA, Frankrike, Storbritannien, Italien och Thailand samt via ett globalt nätverk av partners. INVISIO har säte i Stockholm och är noterat på Nasdaq Stockholm (IVSO). Mer information finns på företagets webbplats www.invisio.com.