INVISIO erhåller order från en försvarsmakt i ett europeiskt land värd 91 MSEK

INVISIO har erhållit en första order inom det femåriga ramavtal som bolaget ingick och kommunicerade i januari 2022. Kontraktet är med system­integratören av slutkundens fordonsmoderniseringsprogram. Beställningen avser det nya headsetet Racal Acoustics RA4000 Magna™. Ordervärdet uppgår till 91 MSEK. Leveranser kommer ske när kunden erhåller beställda fordon och de kommer att pågå fram till 2026.

Ordern, liksom det femåriga ramavtalet, är en del av slutkundens pågående moderniseringsprogram av system som möjliggör effektiv kommunikation i tunga och bullriga fordon.

Ordern och kontraktet representerar en betydande strategisk framgång för det nya och avancerade digitala RA4000 Magna™-headsetet.

Det femåriga ramavtalet har ett beräknat totalvärde på cirka 275 MSEK.

Ramavtalet och den första beställningen är inte de första framgångarna för det avancerade headsetet. Under 2021 tecknades ett 7-årigt ramavtal med den danska armén, där värdet av den första ordern under avtalet uppgick till nästan 44 MSEK.

"Det råder ingen tvekan om att det nya RA4000 Magna™-headsetet är en marknads­ledande lösning för bullriga fordonsmiljöer. Vi är mycket nöjda med framgången och den potential som headset har. Möjligheten att skräddarsy en lösning för varje fordons specifika bullermönster, gör det idealisk för att både ersätta befintliga äldre lösningar och att delta i pågående och framtida moderniseringsprogram, säger Lars Højgård Hansen, VD på INVISIO.

Det är värt att notera att Racal Acoustics leveranser i allmänhet är fördelade över en längre tidsperiod. Det är inte ovanligt att kunden begär en första delleverans inom sex månader och nästkommande leveranser 12-36 månader senare.

Information om RA4000 Magna™ digitala headset

Det digitala headsetet RA4000 Magna™ är Racal Acoustics senast utvecklade produkt. Det erbjuder marknadsledande hörselskydd, kommunikationsförmåga och situations­medvetenhet. RA4000 Magna™ har modulära, anpassningsbara och uppgraderbara funktioner och tillbehör, vilket gör det möjligt att möta specifika kundkrav, samtidigt som produktens livslängd förlängs.

För mer information, vänligen kontakta:
Lars Højgård Hansen, VD, INVISIO
Mobil: +45 5372 7722  |  E-post:
lhh@invisio.com

 

Michael Peterson, Director Investor Relations & Corporate Communication, INVISIO
Mobil: +45 5372 7733  |  E-post: mpn@invisio.com

Denna information är sådan information som INVISIO AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom VD:s försorg, för offentliggörande den 31 mars 2022, kl. 14:35 CEST.
 

Om INVISIO AB (publ)
INVISIO utvecklar och säljer avancerade kommunikationssystem som gör det möjligt för yrkesgrupper i bullriga och uppdragskritiska miljöer att kommunicera, skydda sin hörsel och arbeta effektivt. Bolaget kombinerar specialist­­­­kunskaper i akustik och hörsel med ett brett ingenjörskunnande inom bland annat mjukvara, material­­teknik och integration. Företagets lösningar marknadsförs under de två varumärkena INVISIO och Racal Acoustics. Försäljningen sker via huvudkontoret i Köpenhamn och försäljningskontoren i USA, Frankrike, Storbritannien, Italien och Thailand samt via ett globalt nätverk av partners. INVISIO har säte i Stockholm och är noterat på Nasdaq Stockholm (IVSO). Mer information finns på företagets webbplats www.invisio.com.